De 3 bedste kaffemaskiner med termokande

Trænger du til at skabe forandring i dit køkken men uden at spendere hele opsparingen, bør du læse med her. At renovere kan hurtigt koste dyrt, og ofte er det muligt at skabe store forandringer blot ved køb af enkelte nye ting eller gør-det-selv projekter. Mulighederne er mange, og det handler bare om at slå kreativiteten løs, iklæde sig arbejdsbukserne og komme i gang. I denne artikel har vi samlet en række enkle tips til, hvordan du nemt og billigt selv kan skabe et så godt som nyt køkken.

Sommetider har vi brug for, at der sker noget nyt, hvorfor mange benytter hjemmet som en mulighed for hele tiden at holde livet i bevægelse. Løbende omrokeringer, nye farver på væggene eller køb af nye møbler, kan få et rum til at forvandles helt på ny. Det samme gør sig gældende for køkkenet.

Pengepungen rækker dog sjældent langt nok til hele tiden at følge med og foretage disse forandringer, hvorfor der heldigvis findes mange billige alternative måder til at skabe et nyt udtryk. Med en side som denne kan du finde yderligere inspiration til indretning af dit nye køkken.

Skift bordpladen

Bordpladen er ofte et af de mest fremtrædende elementer i et køkken, hvorfor en udskiftning af denne kan gøre store underværker. Årsagen til en udskiftning kan enten være, at den nuværende bordplade er blevet grim og plettet, eller at man simpelthen bare ønsker et helt nyt look.

Du kan selv lave en bordplade i træ, hvis du blot har hænderne skruet ordentligt på og kan håndtere en sav. Derudover kan billige bordplader også nemt købes i det nærmeste byggecenter eller bolighus.

Beklæd bagvæggen

Den seneste tid er der vokset en særlig tendens frem i fleres hjem. Folk har genfundet kærligheden for fliser og deres rå og unikke look, hvorfor mange vælger at beklæde bagvæggen med disse. En inspiration man kan tage til sig og hermed skabe et helt nyt udtryk til køkkenet.

Vigtigt er det blot, at man vælger fliser som egner sig til formålet. Det handler i særdeleshed om, at de skal være lette at tørre af og holde rene. Der findes fliser i et væld af farver og nuancer, og mangler du inspiration til, hvilke du skal vælge, kan du finde flere post omkring det på både Instagram og Pinterest.

Nye køkkenredskaber

Et køkken kan hurtigt synes forældet, hvis man sjældent udskifter sine køkkenredskaber, og i stedet benytter de samme slidte knive og kedelige spækbrætter år efter år. Små nye tilføjelser kan gøre store underværker, og her behøver man hverken spendere flere tusinde kroner eller timer. Flere butikker forhandler alverdens køkkenudstyr, der kan hjælpe med at fuldende dit drømmekøkken.

Mal

Bor man i en ældre bygning med gamle køkkenmøbler, kan en omgang maling hurtigt friske det hele op på ny. Iklæd dig malertøjet og begynd malerarbejdet på både skabe, låger og skuffer. Maling er et billigt alternativ til, hvis man ønsker at forny sit køkken men ikke ønsker at spendere alverdens penge på et splinternyt køkken.

Er man modig, kan man vælge at kaste sig ud i en smart, ny farve og dermed skabe et helt nyt og mere legende udtryk. Pastelfarver har særligt vist sig at være populært blandt flere og flere.

Vask af

Et nyt køkken kan sagtens føles nyt, selvom man ikke går ud og investerer i noget større. Med tiden har et køkken det med, ligesom så meget andet, at blive beskidt. Her kan man med fordel klargøre en spand, rent vand og sæbe og begynde en større nedvaskning. Hiv alt ud af skabene og rengør udefra og ind. Flyt krydderier i andre beholdere og sorter i køkkenskabene. Alle mindre tiltag der virkelig kan få et køkken til at skinne.