Vidste du … at idéen til AeroPress blev introduceret under en middag?
Allan Adler, en professor fra Stanford, og skaberen af AeroPress fik idéen til at skabe denne kaffemaskine, da en kone til en af hans sælgere brokkede sig over, at hun synes det var besværligt at brygge kaffe, hvis hun kun havde lyst til en enkelt kop.
Der er få stykker kaffe-udstyr, som vækker opsigt som AeroPress gjorde for knapt 12 år siden, da de lancerede på markedet i USA.
AeroPress kaffebryggeren er hurtigt blevet et populært værktøj blandt verdens kaffeentusiaster, da de gør op med de traditionelle designprincipper vi kender fra filter- og espressomaskiner.
Her er tale om en lille og kompakt manuel kaffebrygger, som ikke bruger strøm. Den er derfor ideel til ferier, camping og teltture, hvor alt du skal bruge er god kaffe og kogende vand.
OPSKRIFT: Sådan laver du AeroPress kaffe
Opskriften vi har valgt at tage udgangspunkt i, kaldes for “inverted brewing” eller “upside down”-metoden. Det betyder, helt simpelt, at din AeroPress står på hovedet når du skal brygge.
Det skal du bruge
- Kaffebønner (16 gram)
- Kaffekværn
- Evt. en vægt
- AeroPress
- Et stopur (Smartphone)
Estimeret Bryggetid
1 minut
Step 1
Start med at bringe ca 200 gram vand i kog. Vej herefter 15-18 gram kaffe af og kværn det til konsistensen er lidt finere end havsalt.
Step 2
Placér dit papir filter i den aftagelige top for at minimere risikoen for kaffegrums.
Step 3
Hæld lidt varmt vand over filteret da det hjælper med at holde filteret på plads og forvarmer beholderen.
Step 4
Herefter skal du samle din AeroPress. Det er vigtigt at den er 100% tør når du gør det, da en smule væske kan få den til at lække.
Step 5
Placer din AeroPress på en vægt med den “udspilede” ende opad og nulstil vægten. Tip: numrene skal være nedad som på billedet herunder.
Step 6
Tilføj dine kværnede kaffebønner og vær omhyggelig med ikke at spilde på den ring-formede rande.
Step 7
Start din timer og tilføj cirka dobbelt så meget vand, som du har kaffe. Hvis du brugte 15 gram kaffe, skal du altså bruge 30 gram vand.
Step 8
Brug en ske eller lignende til at røre forsigtigt rundt i bryggen, således at din kaffedrik er ordenligt mættet og lad den stå i cirka 30 sekunder.
Step 9
Tilsæt det resterende vand til din AeroPress og fyld kammeret op.
Step 10
Rør forsigtigt rundt efter ét minut, så bryggen har fået lov til at trække.
Step 11
Sæt kapslen med filteret godt fast og vend hele bryggeren rundt hurtigt, men kontrolleret. Placér den ovenpå kop eller potte og begyndt at presse kaffen igennem filteret.
Hvis du ikke skal presse særlig hårdt for at få kaffen igennem, så har du kværnet din kaffe for fint, og omvendt, hvis du skal presse meget hårdt for at få din kaffe igennem, så er den brygget for groft.
Step 12
Slutteligt skal du fjerne din kapsel og trykke din AeroPress det sidste stykke vej igennem for at fjerne både filter og kaffe fra maskinen og rengøre den.
God brygning
Vi håber du har lært noget om, hvordan man brygger med french-press metoden gennem vores guide. Hvis du mener at denne artikel mangler nogle punkter eller at der skal uddybes noget, så vil vi meget gerne høre fra dig! Du kan sende os en mail på info@kaffe-eksperten.dk.
God brygning!
Resourcer
- Billeder | Blue Bottle Coffee | Fundet her:
https://bluebottlecoffee.com/