Kaffe-Eksperten modtager affiliate provision, når du køber produkter gennem de links du finder på vores site. Læs mere.

Sådan igangsætter du dit hjemme-baristaeventyr

 

Bliver din hjemmebryggede kaffe aldrig lige så god som den, du får på caféen inde i byen? Og har du forelsket dig i latteart på Instagram og drømmer om at kunne lave det selv? Så får du her nogle tips og tricks til, hvordan du igangsætter dit eget hjemme-baristaeventyr.

 

Hvilken kaffe skal det være?

Det virker måske som et dumt spørgsmål. Men der er stor forskel på kaffe, og dermed også stor forskel på, hvor nemt det bliver for dig at mestre derhjemme. Vil du gerne mestre kaffe med stempelkande, er det vigtigt at vælge de rette kaffebønner samt at lade kaffen trække den rette mængde tid. Du skal bruge friske groftmalede bønner, og det er vigtigt, at du ikke hælder alt vandet over dem med det samme. Hæld først lidt i for at gøre kaffebønnerne våde, og fyld derefter kanden op efter 30 sekunders trækketid.

 

V60 metoden er lidt som du kender den fra en klassisk kaffemaskine. Dog har du mere kontrol over løbetiderne og vandmængden, hvilket er hvad der gør den helt store forskel. Mal dine kaffebønner fint, og hæld præcis 23 gram ned i kaffefilteret i din tragt. Derefter hælder du 30 gram vand udover de malede kaffebønner, for at gøre dem våde. Pas på med ikke at hælde for meget vand i, i dette step! Når det har trukket i 30 sekunder, hælder du vand over, indtil du rammer 300 gram. Dette gøres i en cirkelbevægelse i midten af kaffen på størrelse med en 5-krone. Herefter venter du i ca. 5 minutter, til der ikke længere drypper kaffe igennem.

 

Endeligt, hvis du nu er en af dem, der drømmer om at lave din egen cappuccino med latteart derhjemme, er der flere ting at tage højde for. Du skal igen tænke over kaffens kvalitet, der denne gang skal igennem en espressomaskine. Når dit espressoshot er løbet igennem maskinen, i ca. 25 sekunder, skal du skumme din mælk. Her kan du finde en masse guides på internettet, der viser og forklarer dig, hvordan det skal gøres. Det vigtigste er dog, at du hverken over- eller underskummer mælken, da den så både vil smage forkert, men også være noget nær umulig at lave flot latteart med.

 

Køb det rette udstyr

Når du har besluttet dig for hvilken type kaffe, du gerne vil forsøge dig med derhjemme, er det tid til at investere i noget udstyr. Lige meget hvilken af dem du vælger, gør en kaffekværn underværker for den friske smag i kaffen. Dertil skal du så enten købe en stempelkande, en v60 startpakke og/eller en espressomaskine. Hvis du skal have noget af kvalitet, hvilket selvfølgelig afspejler sig på smagen af din kaffe, kan du med fordel tage et minilån for at finansiere købet.

 

Held og lykke med baristadrømmen!

 

Kaffe-Eksperten anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse på vores hjemmeside.