De 3 bedste kaffemaskiner med termokande

Man kan tale for mange, når man siger, at en god dag starter med en god kop kaffe om morgenen. De fleste kan slet ikke undvære kaffe og bruger det som benzin, til en tiltrængt pause eller til en anledning for at mødes med en gammel ven. 

Kaffemaskine eller espressomaskine?

Selvom man helt overordnet kan snakke om en mangfoldig kærlighed til kaffe, kan man ikke pålægge en generalisering over begrebet kaffe. Kaffe er nemlig mange ting, og en verden for sig selv. Det forhold, man har til kaffe, er vidt forskelligt. Nogle mennesker tænker slet ikke over, hvilken kaffe de indtager, mens andre går ned i mindste detalje og vælger bønnen med omhu. Dit forhold til kaffe er medbestemmende i forhold til, hvilken bryggeform, du vælger – hvor meget tid, du vil bruge på din kaffe, og hvor mange penge, du vil investere. Find din kaffemaskine med kværn her, hvis du vil gå den klassiske vej. 

Hvis du dyrker kaffen på et lidt mere intenst plan og godt kan lide at bruge din tid på den gode kop kaffe, så udforsk en espressomaskine test for at finde den maskine, der egner sig behovet. Hvis man vælger at stifte bekendtskab med en espressomaskine, kræver det, at man har en form for baggrundsviden for ikke at ødelægge maskinen – fx hvor meget kaffe, der skal indsættes, hvor hurtigt det skal løbe og hvor fint, kaffen skal kværnes. 

Få det bedste ud af bønnen

Det er ikke nok at gå ud og investere i gode kvalitetsbønner. Det nytter nemlig ikke noget at købe høj kvalitet, hvis man ikke formår at brygge på den rigtige måde. De særlige egenskaber, de respektive bønner har, kan nemlig hurtigt forbitres eller formindskes, hvis man ikke respekterer de metoder, der er nødvendige. Først og fremmest er det vigtigt at forholde sig til, hvilken metode, man vil gøre brug af. Der er nemlig stor forskel på, om man bruger en aeropress, en V60 eller en espressomaskine. Forskellen ligger i, hvor fint, bønnerne skal males. Til en espressomaskine er det eksempelvis det fineste, hvorimod der kværnes groft på en aeropress. En anden afgørende faktor er dermed, hvor mange gram kaffe, der bruges til mængden af vand. Disse faktorer bliver visuelle, hvis man har med en espressomaskine at gøre. Her er det nemlig vigtigt, at kaffen løber på 25-30 sekunder. Hvis ikke den gør det, skal der indstilles på mængden samt graden af kværnen. 

Tag på et baristakursus

Man behøver ikke at arbejde på en kaffebar for at være kaffeentusiast. Netop fordi kaffe er noget, mange har en så stor kærlighed til, er der også en stor del af befolkningen, der virkelig interesserer sig for den verden, der ligger bag. Hvis man af ren lyst har et ønske om at blive lidt klogere og lære at brygge kaffe som de rigtige baristaer, kan man tage på et kursus. Her lærer man om bønner, deres egenskaber og ophav, og man lærer at steame mælk samt lave latte-art. Generelt lærer man om brugen af en espressomaskine, så hvis man overvejer at anskaffe sig sådan en, er et kursus værd at overveje, inden man giver sig i kast med sin egen derhjemme.