De 3 bedste kaffemaskiner med termokande

Mange danskere starter deres morgner med en kop kaffe. Kaffen smager godt og så har den en opkvikkende effekt. Dette skyldes kaffens indhold af koffein. I en almindelig kop kaffe på 100 ml er der 40 mg koffein. Det kan til tider være en smart og let løsning på at vågne hurtigt op tidligt om morgen, men kaffe og koffein har dog også en dårlig sideeffekt. 

For mange kaffedrikkende er morgenkaffe en vane. Det kan blandt andet skyldes, at koffein vanedannende. Store indtagelser af koffein over en længere periode kan medføre en mild afhængighed af koffeinens effekter. For meget koffein er på ingen måde godt for kroppen. Det kan for eksempel føre til hjertebanken, hovedpine, søvnbesvær, rastløshed, sure opstød, muskelrystelse samt andre stresslignende symptomer. De mange sideeffekter er dog alle sammen nogle, der kan behandles med zoneterapi

Kort om zoneterapi 

Zoneterapi er en behandlingsform, hvor man ved at trykke under fødderne kan påvirke kroppens organer, muskler, væv, sanser og meridianbalancer. Zoneterapi kan genoprette et sundt balancemønster, og afhjælpe kroppen med stress. Det virker udrensende og genopfriskende for både krop og sind, og kan derfor være en ideel behandlingsmåde mod koffeinafhængighed og dens bivirkninger. 

Derudover kan zoneterapi også afhjælpe andre stressrelaterede udfordringer, hovedpine samt migræne, menstruationssmerter, smerter i muskler og led, allergier og fordøjelsesproblemer. Man kan dog også sagtens opsøge en zoneterapeut uden at “fejle” noget eller have problemer med kroppens balance. Mange finder behandlingen hos en zoneterapeut beroligende, behagelig og afslappende. Det kan være, man blot ønsker at løbende at opretholde en sund krops energibalance. 

En alternativ mulighed 

For den travle dansker, der ser morgenkaffen som en nødvendighed, kan zoneterapi altså være en smart og behalig måde at dulme sideeffekterne ved for stort indtag af koffein. Man kan dog også ty til koffeinfri kaffe, hvis man ikke anser kaffens opkvikkende effekt som vigtig.