Sponsoreret indhold:

For mange danskere landet over er en tidlig kop kaffe en del af den faste morgenrutine. Først og fremmest smager kaffe godt, men på grund af kaffens høje koffeinindhold har det ovenikøbet også en opkvikkende effekt. I undersøgelser viser det sig at der i en “almindelig” kop kaffe på 100 ml i snit er 40 mg koffein. Kaffens indhold af koffein kan være en nem og overskuelig måde at vågne hurtigt op på i de tidlige morgentimer. For meget koffein har dog også dårlige sideffekter. 

Morgenkaffen kan yderst hurtigt blive en vane. Dette skyldes indholdet af det vanedannende koffein. Tilstrækkelige mænger af koffein kan på længere sigt medføre en mild afhængighed. Man skal derfor passe på med ikke at drikke meget kaffe, da kroppen ikke har godt af for meget koffein. Sundt-Arbejdsmiljø tilbyder stressbehandling, så du kan få styr på din dagsorden igen. 

Koffeinens sideeffekter 

Hvis man får en overdosis af koffein, vil kroppen reagere med eksempelvis hovedpine, hjertebanken, søvnbesvær, rastløshed, muskelrystelse og sure opstød med mere. Alle disse sideeffekter kan fylde markant på jobbet og i hverdagen. Selv lang tid efter man er stoppet med at drikke kaffe, kan disse sideeffekter blive ved. Det skaber en stresset situation hvor en normal hverdag på job kan virke total uoverskuelig. Heldigvis findes der mange gode behandlingsmetoder, til at få en sammenhængende og menings hverdag uden stress igen. 

En enkel og overskuelig behandling 

Et forløb med coach samt opfølgende samtaler unikt sammensat og tilpasset den enkeltes behov, kan styrke robustheden og sænke stressniveauet i hverdagen. Denne behandlingsmetode får du sammen med en coach udleveret en arbejdsbog og andre værktøjer til hvordan du selv kan håndtere stress og pres i hverdagen. Ofte skal der kun få enkelte samtaler til, før du selv kan igen. Det kan være en sej kamp mod stress, men med den rette opbakning kan du nå tilbage til hverdagen på ingen tid.