De 3 bedste kaffemaskiner med termokande

Mmmm… Duften af nykværnet kaffe. Lyden af det kogende vand. Luften er lun og solen titter roligt frem i horisonten. Klokken er ikke særligt mange – du har god tid inden du skal ud ad døren. Børnene skal først vækkes om en halv time, så det betyder at du nu har fulde 30 minutter til at nyde dig selv, roen og din elskede kaffe. Spørgsmålet er blot – drikker du din kaffe rigtig og får du egentligt den bedste kop kaffe eller kan den optimeres? Alt det, for at gøre netop din morgen specielt. Læs derfor, herunder, hvordan du får den bedste kaffe.

1.  Brug helt frisk kaffe

Den helt perfekte kaffe laver ikke sig selv. Et af de mest basale råd er at brygge kaffen når den er helt frisk. Kaffebønnerne mister nemlig deres aroma allerede 3 dage efter de er blevet ristet, derfor bør du gøre dig selv den tjeneste at brygge på kaffen, så snart bønnerne er blevet ristet. Mange køber store mængder kaffe ind, hvis der er tilbud i butikkerne. Dette er dog ikke en god ide. Som sagt mister kaffen aroma ret hurtigt, men står det mørkt, køligt og tætpakket kan det stå op til et par uger. Læg eventuelt kaffen i fryseren, hvis du har købt fot meget.  Det bliver ikke for gammelt, men det mister meget af sin intense og lækre smag.

2.  Brug kildevand til at brygge din kaffe

De fleste kommer den malede kaffe i deres kaffemaskine med vand lige fra hanen. Mange steder har vandet fra hanen generelt et lavt kalkindhold, hvilket er vigtigt for en god kaffe. Vandet bliver mere “blødt”, når der ikke er kalk i. Nogle steder i landet er der højere kalkindhold i vandet og derfor er det, disse steder, med stor fordel at bruge kildevand i stedet. Et ekstra tip her, kunne være at afkalke din kaffemaskine ofte, således der ikke sidder en masse kalk på indersiden. Dette kan sænke temperaturen på vandet. Altså – helt rent kold vand, giver altså bedre kaffe, da det frigiver smagen i større grad.

3.  Oprethold den gode kaffesmag

Det er jo i bund og grund det, som hele denne artikel har handlet om. Alligevel skal du have de sidste tips og tricks med på vejen. For at bibeholde den gode kaffesmag, skal du både være opmærksom på bryggetiden og det filter du kommer i maskinen. Bryggetiden er for mange lang. I virkeligheden skal kaffen kun være i kontakt med vand i 4-6 minutter. Brygger den for længe i vand der ikke er varmt nok, får du en bitter kop kaffe. Det køligere vand kan komme fra eventuel kalk. Endvidere skal du undgå papirfiltre, som de fleste bruger. Bruger du også disse, kan du dog dræne dem i kogende vand først. Det trækker smagen af papir ud af dem, og de suger ikke kaffens olier til sig. Altså, din kaffe vil smage af kaffe.