Cafe latte, instant kaffe, cappuccino, mochaccino eller americano? For dem, som elsker kaffe, så er det ikke bare en nødvendighed, men en del af deres livsstil at nyde den populære drik. Kaffestatistikken siger, at omkring 30-40% af verdens befolkning drikker kaffe. Hører du under denne statistik, så kan du med fordel læse med her.

 

En god kop kaffe er en drik mange associerer med bestemte aktiviteter. Nogle nyder godt af en kop kaffe når der skal spilles på de bedste udenlandske casinoer 2022. Andre når de er sammen med deres bedste venner, på cafe og selvfølgelig som det første om morgenen. Kaffe har for rigtigt mange en stor betydning i det daglige liv, derfor kan det selvfølgelig også være interessant at kende til relevant kaffe-facts.

Det største kaffeproducerende land i verden

Det Sydamerikanske land Brasilien topper listen over at være dét land i verden som altså producerer allermest kaffe. Faktisk har Brasilien haft den titel i over 150 år. Landet står for cirka 35% af kaffeproduktionen til verdenen.

Efter Brasilien, så er det faktisk Vietnam som står for andenpladsen over det største kaffeproducerende land globalt. Udover disse to, så står desuden Colombia, Indonesien og Etiopien også højt på listerne.

De mest kaffedrikkende lande i verden

Vidste du, at Danmark faktisk ligger i toppen i forhold til kaffedrikkende lande? Listen over de lande som drikker mest af kaffe, ser således ud: 1. Finland, 2. Norge, 3. Island og 4. Danmark. Hvis du synes der bliver drukket meget kaffe i Danmark, så er der noget om snakken.

Kaffe er en frugt

Du tænker sikkert brune ristede kaffebønner, hvis du hører ordet kaffe. Det er faktisk sådan, at kaffebønnerne engang var røde bær, før de blev ristet som du kender dem. Bærrene vokser desuden på træer, som kan findes i over halvtreds lande verden over.

Hvilken kaffe foretrækker Danmarks befolkning?

I Danmark er det filterkaffen som vinder over andre typer. Det er i anderledes i det sydlige Europa, hvor både cappuccinos og espressos blandt andet topper.

Der findes kaffe som er lavet af afføring

Du læste rigtigt, der findes en kaffe som ovenikøbet også er verdens dyreste af slagsen. Kopi Luwak kaffe processen fungerer således, at friske kaffebønner spises af det katteagtige dyr som lever i blandt andet Indonesien. Efter fordøjelsesprocessen, samles kaffebønnerne igen og gennemgår derefter næste proces.

Har kaffe nogle egenskaber i forhold til helbredet?

Én af de fordele kaffe har, er at give dig et energiboost. Dette er på grund af koffeinen som er et stimulans. Mange drikker kaffe om morgenen for at vågne op og være klar i hovedet. Andre drikker en kop kaffe før fysisk aktivitet for lige at kunne det ekstra.

Der er desuden andre fordele ved at drikke kaffe, hvilket du kan finde mere information om på nettet. Kaffe er uden tvivl en drikkelse som kan være behjælpelig i mange situationer, lige så vel som den også kan nydes i fulde drag. Hvad mener du selv om denne højtelskede drik?